Mainos
Mainos

Partio uusii ikäkausijakonsa ja ohjelmansa

Partiossa on tulevaisuudessa viisi ikäkausiluokkaa. Tätä nykyä ikäkausia on kolme.

Partiolaisten ikäkausijako uudistuu lähivuosina. Tätä nykyä partiotoiminta ulottuu 17 ikävuoteen, mutta uudistuksen jälkeen aina 22 vuoteen asti.

Uuden ikäkausijaon ajatuksena on tarjota partiotoimintaa lapsuuden, kouluiän ja koko nuoruusiän ajan. Niinpä partiossa onkin tulevaisuudessa viisi ikäkausiluokkaa: lapsi - nuori koululainen (7-9 vuotta), iso lapsi - koululainen (10-12 vuotta), varhaisnuoruus (12-15 vuotta), varsinainen nuoruus (15-17 vuotta) ja jälkinuoruus (18-22 vuotta).

Tätä nykyä ikäkausia on kolme, ja ne päättyvät 17:nteen ikävuoteen. Sudenpennut ovat 7-10-vuotiaita, vartiolaiset 10-14-vuotiaita ja vaeltajat yli 14-vuotiaita.

Uudistuksen kantavana ajatuksena on, että partio-ohjelman on kuljettava nuorten rinnalla aiempaa pitempään, aikuisuuteen asti. Nuoruusikäisillä voi lisäksi jatkossakin olla johtamis- ja vastuutehtäviä.

Ikäkausien nimet ovat vielä avoinna, ja kaikki partiolaiset voivat osallistua nimikilpailuun. Uudet nimet julkistetaan Suurjuhlassa ensi keväänä.

Ikäkausijaon lisäksi myös partion ohjelmaa ollaan uusimassa. Tätä uudistusta valmistelee noin 60 hengen projektiryhmä. Uusi ohjelma on käyttövalmiina vuonna 2008. Tavoitteena on, että se ja uudet ikäkaudet ovat yleisesti käytössä lippukunnissa vuonna 2010.

Suomessa on tällä haavaa noin 75 000 partiolaista. Maailmassa heitä on tähän mennessä ollut yli 300 miljoonaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme