Mainos
Mainos

Partiolaiset perinteisessä paraatissa

Valtakunnallinen partiolaisten kevätparaati järjestettiin tänään Turussa perinteisin menoin.

Liki 5 000 partiolaista kokoontui iltapäivällä Turun Tuomiokirkolle kuuntelemaan arkkipiispa Jukka Paarman puhetta. Ahkerat saivat ansiomerkkinsä ja marssi sujui koleasta säästä huolimatta reippain mielin.

Eri lippukunnat ympäri Suomea kerääntyivät iltapäivällä Tuomiokirkon eteen kuuntelemaan piispan kannustavia sanoja nuorille partiolaisille. Tilaisuuden jälkeen oli määrä lähteä marssimaan rumpujen tahdissa ryhdikkäästi Turun keskustan katuja. Pienimmät jännittivät suurta tilaisuutta ja näytön paikkaa.

Mihin partio on marssilla, kysyi piispa puheessaan ja puhui partiolaisten arvoista sekä nuorison tulevaisuudesta yleensä.

Marssin vaativin vaihe ja oli ohimarssissa Linnankadulla, mikä tapahtui Turun Metsänkävijäin soittokunnan tahdittamana. Ohimarssin otti vastaan johtajat ja kutsuvieraat.

Vaikka tilaisuus oli hyvin perinteinen ja muodollinen, niin sen anti partiolaisille on kuitenkin enemmän tunnepuolella ja kohtaamisen ilossa hyvän harrastuksen muodossa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 04.05.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme