Mainos
Mainos

Parveketupakointiin virallinen ohjeistus

Parveketupakointiohjeistusta kuvaillaan kiinteistöalalla "kuumaksi perunaksi".

Taloyhtiöille ollaan antamassa virallinen ohjeistus parveketupakointiin liittyen. Kuumia tunteita niin puolesta kuin vastaankin herättänyt aihe on ollut taloyhtiöissä jo pitkään kiivas väittelynaihe. Tampereen käräjäoikeus on antanut päätöksen, jonka mukaan taloyhtiöt ovat voineet kieltää tupruttelun parvekkeella. Tällä hetkellä asiaa käsitellään hovioikeudessa. Nyt sosiaali- ja terveysministeriön asettama työryhmä on antamassa virallisen ohjeistuksen parvekkeella sauhutteluun.

- Lähdemme antamaan taloyhtiöille ohjeet miten toimia, jos siellä on tupakkaongelma, sanoo työryhmässä mukana ollut, Kiinteistöliiton johtava lakimies Anu Kärkkäinen.

Ohjeistuksessa pyritään Kärkkäisen mukaan "maallikkojärkeen". Esimerkkinä Kärkkäinen mainitsee, että parvekkeella tupakoiva voisi mennä talon pihalle sauhuttelemaan. Ohjeistuksella pyritään hänen mukaansa poistamaan edes joitakin taloyhtiöiden ongelmia.

Järein ase talon järjestyssääntöjen rikkomisesta on asunnon hallintaanotto jopa kolmeksi vuodeksi. Siihen ei kuitenkaan ryhdytä ilman erittäin vahvaa näyttöä. Kärkkäinen pitää asunnon haltuunottoa parveketupakoinnin vuoksi "aika ankarana rangaistuksena".

- Tietysti, jos siellä polttaa ketjussa kaksitoista tuntia päivässä, ja naapurit sairastuvat. Kuka on se tuomioistuin, joka sellaisen päätöksen uskaltaa tehdä, hän pohtii.

Kärkkäinen sanoo parveketupakonnin olevan erittäin kuuma aihe taloyhtiöissä. Osittain tämän takia ohjeistusta lähdettiin laatimaan.

- Ohjeistus nähtiin järkeväksi. Varsinkin, kun valtakunnallisella tasolla kunnissa eri viranomaiset toimivat eri tavalla.

Kärkkäinen on antanut viimeiset kommenttinsa ohjeistukseen, mutta ohjeistuksen muuttaminen on vielä mahdollista. Siinä tapauksessa Kärkkäinen antaa uudet kommentit siihen. Ohjeistuksen piti valmistua jo toukokuussa, mutta sen julkaiseminen voi venyä aina heinäkuuhun asti.

- Kuuma peruna tämä on, Kärkkäinen sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme