Mainos
Mainos

Parveketupakointiin voi puuttua terveyssyihin vedoten

Ohjeistus valmistunee vuoden loppuun mennessä. Taloyhtiöt voivat ottaa järjestyssääntöjä rikkovan osakkaan asunnon hallintaan kolmeksi vuodeksi.

Taloyhtiö voi mahdollisesti puuttua tupakointiin oleskeluparvekkeilla, jos se pystyy osoittamaan sen aiheuttavan terveyshaittaa muille asukkaille. Terveyshaitan toteen näyttäminen on sen sijaan vaikeaa.

Kiinteistöliiton päälakimiehen Anu Kärkkäisen mukaan tupakansavun määrälle ei ole asetettu raja-arvoa toisin kuin esimerkiksi asbestille.

Lokakuun loppupuolella Turun hovioikeus kumosi käräjäoikeuden päätöksen, jonka mukaan taloyhtiö voi kieltää sauhuttelun oleskeluparvekkeilla. Kiinteistöliitto pitää päätöstä yksittäistapauksena, jossa kieltoa pidettiin kyseisessä tilanteessa kohtuuttomana. Ratkaisu ei välttämättä poissulje tilanteita, jossa voidaan todeta terveyshaitta.

Taloyhtiöt voivat ottaa järjestyssääntöjä rikkovan osakkaan asunnon hallintaan kolmeksi vuodeksi. Jos taloyhtiö kieltää parveketupakoinnin, voisi siis sen rikkoja menettää asuntonsa hallinnan kolmeksi vuodeksi.

Kärkkäisen mukaan tällä hetkellä puuttuu päätös siitä, että missä määrin kieltoa pitäisi rikkoa, jotta taloyhtiö voisi ottaa asunnon hallintaan.

Kiinteistöliitto on ollut mukana laatimassa virallista ohjeistusta parveketupakointiin. Ohjeistuksessa pyritään antamaan taloyhtiöille ohjeet, miten toimia, jos yhtiöissä on parvekesauhutteluun liittyviä ongelmia. Sen pitäisi valmistua vuoden loppuun mennessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme