Mainos
Mainos

Pasit matkaavat Libanoniin

Suomi vuokraa yli 60 Pasi-miehistönkuljetusajoneuvoa Etelä-Libanonissa toimiville Unifil-joukoille. Ajoneuvoja pyysi YK, koska tilanne Etelä-Libanonissa on muuttunut levottomammaksi sen jälkeen, kun Israel vedettyä joukkonsa pois alueelta pari viikkoa sitten.

Pasi-auto

Ajoneuvot on tarkoitettu YK-joukkojen suojan ja liikkuvuuden parantamiseksi. Unifil-joukoilla on tällä hetkellä käytössään vajaat 50 Pasia, joista osa on suomalaisten rauhanturvaajien käytössä. Ensimmäiset ajoneuvot lähtevät Beirutiin huomenna.

YK:n tarkkailijat jatkavat Golanilla

YK:n turvallisuusneuvosto oli yksimielinen YK:n tarkkailujoukkojen komentoajan jatkamisesta Syyrian ja Israelin rajalla sijaitsevilla Golanin kukkuloilla. Päätöksen mukaan tarkkailujoukot jatkavat ainakin puoli vuotta.

Neuvoston mukaan jännitteet Lähi-idässä jatkuvat, ja tilanne on vaarallinen, kunnes alueen laajat asuttamiseen liittyvät kysymykset on saatu ratkaistua. Sekä Syyria että Israel ovat hyväksyneet YK-joukkojen jatkamisen rajalla.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme