Mainos
Mainos

Passiasiat ruuhkauttavat poliisiasemien lupatoimistot

Monet kesälomalaiset uusivat passinsa heinä- tai elokuussa. Lupatoimistoja työllistävät myös Yhdysvaltojen uudet passimääräykset sekä hajonneiden passien uusiminen.

Poliisilaitosten lupatoimistot ovat ruuhkautuneet pahoin eri puolilla Suomea kesälomalaisten herättyä passin tarpeeseen.

Esimerkiksi Kaartin poliisitalolla Helsingissä on pahimmillaan jonotettu tänä kesänä passia kolmekin tuntia. Kesä on perinteisesti vilkkainta passien myöntämisaikaa.

Myös Yhdysvaltain uudet passimääräykset näkyvät lupatoimistoissa.

- Yhdysvallat on siirtänyt vaatimustaan vuodella, eli 26.10.2006 alkaen maahan matkustavilla pitää olla passissaan biometrinen tunniste. Jos matkustajalla vielä tuolloin on kymmenen vuoden passi, niin se pitää olla myönnetty ennen kyseistä päivämäärää, kertoo osastosihteeri Päivi Mustalahti Helsingin kihlakunnan poliisilaitokselta.

Vioittuneet passit ovat aiheuttaneet monille hankaluuksia esimerkiksi viisumia haettaessa. Hajonneita passeja onkin uusittu tänä kesänä ahkerasti.

- Usein päivittäin uusitaan pariakymmentäkin passia, ja sekä kesä- ja heinäkuiden lukumäärä on ollut yli parisataa, Mustalahti sanoo.

Uuden passin saaminen kestää yleensä parista viikosta ylöspäin.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 29.07.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme