Mainos
Mainos

Passin lunastukseen on syytä varata käteistä

Poliisin lupapalveluissa asioitaessa on syytä varata käteistä mukaan. Tällä hetkellä useimmat debit- ja luottokortit, kuten Visa Electron- tai S-pankin kortit, eivät kelpaa lupapalveluissa.

– Sen sijaan tavallinen pankkikortti, jossa lukee "Pankkikortti" kelpaa maksuvälineeksi, kertoo Hannu Hirvonen Helsingin poliisilaitoksen lupayksiköstä.

Uudentyyppiset kortit käyvät maksuvälineenä vasta, kun poliisi ottaa kuluvan vuoden loppuun mennessä käyttöön uuden kassajärjestelmän kaikilla poliisilaitoksilla.

Pääsääntöisesti luvat maksetaan lupahakemusta jätettäessä. Passi ei kuitenkaan jää saamatta, jos rahapussista ei löydy käteistä, lupaa Hirvonen.

– Jos lupahakemusta jättäessä ei ole muistanut varata käteistä mukaan, eikä sopivaa pankkikorttia ole, voi passit ja muut maksaa vasta niitä noudettaessa.

Lupapalveluihin kannattaa käteisen lisäksi varata asiointiaika etukäteen, jos haluaa välttää turhan jonottamisen. Aikoja on varattavissa yleisimpien lupa-asioiden hoitamiseen, kuten ajokortti- ja henkilökorttiasioiden sekä passien hoitamista varten.

– Suurimmat ruuhkat ovat iltapäivällä ja ruokatuntien aikaan. Jonottamaan voi joutua puolesta tunnista jopa kolmeen tuntiin, sanoo Hirvonen.

Ajan lupapalveluun voi varata poliisin sivuilla olevasta linkistä "Varaa aika poliisin lupapalveluun". Myös tarvittavat dokumentit, kuvat sekä kuvallinen henkilötodistus on syytä muistaa lupapalveluissa asioitaessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme