Mainos
Mainos

Passiuudistus sai lapsiperheet liikkeelle

Passiuudistus sai suomalaiset hakemaan vanhanmallisia kymmenen vuoden passeja innokkaasti. Vanhanmallisia passeja haetaan nyt puolta enemmän kuin normaalisti.

Elokuussa tapahtuva passiuudistus on saanut suomalaiset liikkeelle. Nyt erityisesti lapsiperheet hakevat kymmenen vuoden passeja, sillä tuleva biopassi on kalliimpi ja voimassa maksimissaan viisi vuotta. Passeja valmistetaan nyt noin puolet enemmän kuin normaalisti.

Biopassiin ei myöskään voi merkitä enää lapsia mukaan, kuten vanhanmalliseen passiin. Passimuutos on saanut suomalaiset muutenkin pohtimaan sitä, kuinka merkittävä uudistus biopassi on, vai kelpaisiko vanhanmallinen asiakirja vielä kymmenen vuotta.

Vaikka hakemuksia lähtee nyt noin puolet enemmän kuin normaalisti, passit valmistavassa Setecissä on varauduttu ruuhkiin. Vanhanmallisen pitkän passin saa edelleen viikossa tai kahdessa, ja se on 40 euron hintaan voimassa kaikki kymmenen vuotta.

Nykyiseen passiin on kelvannut myös edullinen pika-automaattikuva toisin kuin tulevaan biopassiin. Tosin monilla tiskeillä suositellaan jo valokuvaamopalveluja, sillä jatkossa passikuvalle on määritelty tarkat ohjeet. Siitä huolimatta moni perhe arvostaa enemmän edullisuutta kuin tulevaan passiin liitettyä henkilöllisyyden vahvistavaa mikrosirua.

Vanhanmallisen passin hakuaika päättyy elokuun 18. päivä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme