Mainos
Mainos

Pastori Sadinmaa sai vakavan moitteen homoparin vihkimisestä – Piispa Askola: Päätös kuvaa kirkkomme jakautumista

Pastori Kai Sadinmaa on saanut Helsingin tuomiokapitulilta vakavan moitteen siitä, että hän vihki kaksi samaa sukupuolta olevaa paria.

Päätös tuli äänin 5-2. Sadinmaa ei saanut varoitusta. Tuomiokapitulin mukaan Sadinmaa toimi vastoin pappisviran velvollisuuksia ja pappislupausta. Tuomiokapituli kehottaa Sadinmaata pysymään pappislupauksessaan.

Helsingin hiippakunnan piispa Irja Askola sanoo MTV Uutisten haastattelussa, ettei muista, että vakavaa moitetta olisi aiemmin käytetty rangaistuksena kirkossa.

Vakavasta moitteesta voi valittaa hallinto-oikeuteen.

– Pastori Sadinmaan saama moite kuvaa kirkkomme jakautumista tasa-arvoisen avioliittolain seuraamuksista, sanoo tuomiokapitulin istunnon puheenjohtaja, piispa Irja Askola.

Eriävän mielipiteen jättäneiden mukaan "Sadinmaa on joutunut toimimaan oikeudellisesti epäselvässä ja kiistanalaisessa tilanteessa ja tehnyt asiassa ratkaisun, jossa hän on soveltanut voimassa olevan lainsäädännön määräyksiä painottaen kirkon jäsenten yhdenvertaista kohtelua."

– Omassa hiippakunnassamme enemmistö papeista toivoo mahdollisuutta vihkiä tai siunata samaa sukupuolta olevien avioliitto. Olen myös itse tehnyt työtä tämän muutoksen puolesta. Kirkkolaki ei kuitenkaan tällä hetkellä taivu tähän. Yhdessä sovittujen pelisääntöjen ohittaminen johti tähän päätökseen, sanoo piispa Askola.

Helsingin hiippakunnan tiedotteen mukaan pappi käyttää uskonnon ja omantunnon vapauttaan ryhtyessään uskontokunnan palvelukseen.

– Tämän jälkeen hän on sidottu uskontokunnan tunnustukseen ja järjestykseen eikä voi oman henkilökohtaisen vakaumuksensa perusteella niistä poiketa, tiedotteessa muistutetaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme