Mainos
Mainos

Pastori: Suomi on väkivaltainen maa

Tays:in ensiapupoliklinikka. Kuva: Lehtikuva

HelsinkiMission toiminnanjohtja, pastori Olli Valtonen miettii MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa, miksi kouluammuskelu tapahtui Suomessa jo kolmatta kertaa. Suomen ensimmäinen koulusurma oli vuonna 1989 Raumalla. Silloin koulukiusattu 14-vuotias poika tappoi kaksi oppilasta.

- Onko suomalaisessa kulttuurissa sellaisia elementtejä, joita me emme ole suostuneet kunnolla kohtaamaan? Me emme ole tunnistaneet, kuinka hirveän väkivaltainen maa me olemme.

Valtonen sanoo, että aseet ovat kuuluneet aina suomalaiseen tapaan järjestää asioita. Hän mainitsee esimerkkinä ns. "puukkojunkkarit".

- Siitä huolimatta me olemme aina vaan sitä mieltä, että vain amerikkalaiset ovat sillä tavalla hulluja, että heillä on aseet.

Valtosen mukaan on vaikea olla tekemättä tällaisista tapahtumista sukupuolikysymystä. Mieleen tulevat Kauhajoen rinnalla Jokelan ja Myyrmannin tapaukset.

- Suomalaiselta pojalta näyttää puuttuvan kieli ilmaista tunteitaan, Valtonen pohtii.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme