Mainos
Mainos

Patenttihakemusten määrä laskenut rajusti

Patenttihakemusten määrä on laskenut Suomessa huomattavasti viime vuosina. Euroopan patenttisopimus on vähentänyt ulkomaisten hakemusten määrää murto-osaan entisestään.

Pari vuotta kestänyt maailmantalouden laskusuhdanne näkyy suoraan Patenttihallitukselle tulleiden hakemusten määrässä. Lisäksi suuret kotimaiset vientiyritykset jättävät yhä useammin ensimmäisen patenttihakemuksensa ulkomailla eivätkä Suomessa.

Kun vielä viime vuosikymmenen lopussa patentti- ja rekisterihallitukselle tuli reilu 2800 hakemusta vuodessa, viime vuonna hakemuksia jätettiin vajaa 2400. Huippuvuonna 1995 hakemuksia jätettiin yli 6300.

Toistaiseksi Suomella ei ole vielä hätää, rauhoittelee Patentti- ja rekisterihallituksen linjanjohtaja Pekka Launis. Väkilukuun suhteutettuna Suomessa keksitään enemmän ja jätetään enemmän kansallisia patenttihakemuksia kuin suurimmassa osassa maailmaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot