Mainos
Mainos

Pätkätöitä tehneet nuoret ilmestyivät Kelan luukulle

Pätkätöitä tehneet nuoret aikuiset muodostavat uuden työttömien ryhmän.

He eivät aina kuulu työttömyyskassaan eivätkä siksi saa ansiosidonnaista päivärahaa.

Mikäli pätkätöitä tehneet nuoret aikuiset kuitenkin täyttävät työssäoloehdon, he voivat saada Kelasta peruspäivärahaa. Työssäoloehto täyttyy, jos työtön on ollut palkkatyössä vähintään 43 viikkoa työttömyyttä edeltäneiden 28 kuukauden aikana. Jos työtön ei täytä työssäoloehtoa, nuori voi saada Kelasta työmarkkinatukea.

Työmarkkinatukea sai maaliskuussa lähes 100 000 henkilöä. Viime vuoden maaliskuuhun verrattuna saajien määrä on kuitenkin hiukan vähentynyt.

Kelan mukaan joukkoirtisanomiset eivät näy Helsingissä kuten teollisuuspaikkakunnilla, joilla suljetaan kokonaisia tehtaita. Kelan Helsingin toimistoissa on asiakkaina kuitenkin myös paljon työttömäksi jääneitä virolaisia rakennustyöläisiä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot