Mainos
Mainos

Pätkätyöt viemässä Kotkan kaupungin käräjille

Kotkassa pätkätöitä tekevät koulunkäyntiavustajat pitävät määräaikaisia työsuhteitaan lainvastaisina. Koulunkäyntiavustajista vain kolmasosalla on vakinainen työsuhde.

Koulunkäyntiavustajat ovat Kotkassa nostaneet kanteen kaupunkia vastaan. He katsovat, että kaupungin tarjoamat määräaikaiset työsopimukset eivät ole lain kirjaimen mukaiset.

Kunta-alan ammattiliitto KTV hakee jutussa lisäksi oikeuden tulkintaa tiukentuneen työsopimuslain määräaikaispykälälle, kertoo Kotkassa ilmestyvä Kymen Sanomat.

Koulunkäyntiavustajien edustajana toimiva KTV:n asianajaja Keijo Karhumaa sanoo, että muuallakin Suomessa on vireillä vastaavia oikeusjuttuja. Kotkassa ollaan hänen mukaansa kuitenkin lähimpänä sitä, että asia puidaan oikeudessa.

Avustajat katsovat, että määräaikaisia työsuhteita voidaan käyttää lyhyinä ruuhkakausina, mutta Kotkassa tapahtuvat toistuvat ja lukukauden kestävät työt eivät lain kehyksiin sovi. Koulunkäyntiavustajien mukaan Kotka ei myöskään ole perustellut määräaikaisuuksia sopimuksissa.

Kotkalla on viitisenkymmentä koulunkäyntiavustajaa, joista vain 16 on vakinaisessa työsuhteessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme