Mainos
Mainos

Patojen kuntoa tarkistetaan

Kaikki valtion omistamat tekoaltaiden ja säännösteltyjen järvien padot tarkistetaan ja turvallisuussuunnitelmat päivitetään lähivuosina.

Suomessa on paljon patoja, joiden alapuolella asuu sadoittain ihmisiä. Nyt ympäristökeskukset tarkistavat kaikki liki 40 valtion omistamaa tekoaltaiden ja säännöstelyjärvien maapatoa. Samalla vahinkovaarat ja turvallisuussuunnitelmat päivitetään.

Uusiin patoturvallisuusohjeisiin perustuva työ on lähtenyt liikkeelle Uljuan tekoaltaalta Pohjois-Pohjanmaalta.

Pohjois-Pohjanmaan ympäristökeskuksen projektipäällikön Hannu Purasen mukaan puutteita on ollut mm. huoltotieyhteyksissä. Lisäksi hankaluuksia on Purasen mukaan suotovesien keräämisessä kasaan siten, että vesimäärää voitaisiin mitata kunnolla.

Mitään sensuuruista ongelmaa ei Purasen mukaan kuitenkaan ole, että altaan alapuolisilla ihmisillä olisi syytä huoleen.

Uljuan kunnostuskustannukset saattavat nousta yli 10 miljoonaan euroon.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 07.02.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot