Mainos
Mainos

Pattayan mielenosoitukset eivät vaikuta turisteihin

Thaimaan Pattayan tämänpäiväinen hätätila ehti vaikuttaa vain Aseanin huippukokouksen ympäristössä. Suomen ulkoministeriö kehottaa matkaajia pysymään poissa mielenosoitusalueilta.

Bangkokin suurlähetystöön oli ennen aamupäiväistä hätätilan julistusta tullut vain yksi puhelu Pattayalta. Suomalaismatkaaja valitti häiritsevästä metelistä, joka mielenosoituksista syntyi.

Ulkoministeriö ei osaa arvioida Pattayalla olevien suomalaisten määrää, sillä monet heistä eivät ilmoittaudu ministeriölle. Valmismatkalaisia on kuitenkin kohteessa tällä hetkellä vähän, ja suurin osa talvensa lämmössä viettävistä matkaajista on palannut Suomeen.

MTV:n tavoittama Tjäreborgin tiedottaja Arja Pucilowski sanoo, että Pattaya on suomalaisten suosiossa talvisin, mutta sesonki loppuu maaliskuun lopussa-huhtikuun alussa. Tällä hetkellä matkanjärjestäjällä ei ole Pattayalla yhtään asiakasta. Talvisin Tjäreborgin kautta matkustaa Pattayalle 30-40 turistia viikossa.

Pattayalla käy miljoonia turisteja vuodessa. Pattaya tunnettiin aiemmin seksiturismista, mutta viime vuosina kohdetta on pyritty muuttamaan perheille sopivaksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme