Mainos
Mainos

Patteriverkon säädöt tarkkailuun

Helsingin Energia muistuttaa, että kiinteistöjen on huolehdittava patteriverkon säädöistä sään lauhtuessa.

Sääennusteiden mukaan ulkoilma voi lämmetä tilapäisesti tiistain-keskiviikon aikana lähes 20 astetta. Kaukolämmitettyjen talojen kiinteistönhoitajan tulisi nostaa radiaattoriverkon eli patteriverkon menolämpötilaa 5-8 astetta, koska pitkän ja kovan pakkasjakson jälkeen talojen rakenteet ovat hyvin kylmät. Ilman tätä toimenpidettä voi sisälämpötila laskea kiinteistössä joitakin asteita muutaman päivän ajaksi. Toimenpide on erityisen suositeltava etenkin tässä tilanteessa, kun kireän pakkasjakson ennustetaan jatkuvan jo perjantaina.

Kiinteistökohtaisesti tehty säätöarvon muutos tulee palauttaa normaaliksi pakkasen kiristyttyä ja uusia jälleen, kun sää lauhtuu. Tällöin tulee muistaa säätöarvojen palauttaminen normaaliksi parin päivän kuluttua.

Mahdollinen sisätilojen viileneminen nopeissa säätilamuutoksissa vaatii kiinteistökohtaisia toimenpiteitä. Kaukolämpöenergiaa sinänsä on riittävästi saatavilla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme