Mainos
Mainos

PAU: Postin reittejä jää jo nyt jakamatta

Itellan henkilöstö pelkää, ettei viiden päivän postin yleisjakeluvelvoite toteudu jatkossa, kun yt-neuvottelujen tulos pannaan täytäntöön.

Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n liittosihteeri Heidi Nieminen sanoo MTV Uutisille, että irtisanottavien luku on suuri. Vaikka alunperin kerrotusta jäätiinkin, postinjakelu ei enää toimi, Nieminen pohtii.

Hän muistuttaa, että irtisanomisten ja osa-aikaistamisten lisäksi kaikki määräaikaiset työsuhteet lopetetaan. Niitä on useita satoja.

– Me ollaan koko ajan tässä yt-neuvottelujen aikana saatu pääluottamusmieheltä viestiä, että reittejä jää joka päivä jakamatta jossain päin Suomea. Kun otetaan määräaikaiset pois ja sen lisäksi vakituista henkilöstöä, ihan varmasti porukka rupeaa reagoimaan, kun he näkevät että työkavereita lähtee ja heillä vaan tahtia kiristetään. Sitten kun ylitöitä ruvetaan jättämään välistä, niin viiden päivän jakeluvelvoite ei mitenkään tule hoidetuksi.

Nieminen uskoo, että henkilöstövähennykset tulevat koskemaan tasasesti koko Suomea.

Posti- ja logistiikka-alan unionin Kymenlaakson alueen pääluottamusmies Tero Kelkka jakaa liittosihteerin huolen.

– Lukemat ovat täysin ylimitoitettuja. Pehemeämpiäkin keinoja olisi voinut käyttää, sanoo Kelkka MTV Uutisille.

– Suhtaudumme tähän nuivasti. Yleispalveluvelvoite eli viisipäiväinen jakelu tulee vaikeaksi.

 Itella ilmoittaa lähiaikoina, mitkä ovat vähennysten paikkakuntakohtaiset vaikutukset.

Itella kertoo irtisanovansa Yt-neuvottelujen jälkeen perusjakelustaan 495 henkilöä ja osa-aikaistaa 180. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme