Mainos
Mainos

PAU: Postin töiden ulkoistaminen Filippiineille on moraalitonta

Posti on siirtämässä videokoodausta Hollannin postin kautta Filipiineille, kertoo Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU.

PAU pitää postin töiden ulkoistamista valtionyhtiöstä moraalittomana. PAUn saamien tietojen mukaan tunnistamattomien osoitetietojen käsittely eli videokoodaus teetetään Filippiineillä vuokratyöläisillä, joilla on huonot oikeudet.

– Videokoodaajat eivät ole Filippiinien Postissa töissä, eikä meillä ole heidän palkkatasosta mitään tietoa. Vuokratyöntekijöillä ei ole työsuhdeturvaa, eivätkä he voi kuulua ammattiliittoihin. Valtionyhtiöiden työntekijät ja virkamiehet eivät voi ajaa oikeuksiaan lakolla ja neuvotteluoikeudetkin ovat rajallisia, sanoo Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASKin filippiiniläinen, Kaakkois-Aasian aluekoordinaattori Orlando Quesada.

Postin lajittelujohtaja Jani Häsä kommentoi Talouselämälle koodaustoiminnan siirtoa.

 – Me emme ole siirtämässä koko koodaustoimintaa mihinkään, vaan ostamme lisävoimaa oman työn lisäksi, jotta saamme koneet pyörimään ja lajittelun toimimaan virtaviivaisesti. Tämän takia olemme ostaneet alihankkijalta digitalisointiapua, Häsä sanoo Talouselämälle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme