Mainos
Mainos

Paukkupakkanen työllistää hinausliikkeitä ja autokorjaamoita

Kovana jatkunut pakkanen aiheuttaa riesaa yhä enemmän myös autoilijoille.

Hinausliikkeet ja autokorjaamot puolestaan paiskivat ympäripyöreitä päiviä. Monet viat johtuvat mm liian laimeasta pakkasnesteestä tai siitä, että päälle jätetty käsijarru on lukkiuttanut takapyörät.

Ainakaan uutta autoa ei saisi yrittää käynnistää hinaamalla.

Viime päivien keleissä yhä useampi auto on hyytynyt ja tarvitaan kuljetusta korjaamolle. Hinausliikkeissä on jopa tuntien ruuhka. Autokorjaamot taas painavat töitä aamusta iltamyöhään:

- Nyt on menty joulusta eteenpäin ihan ympäripyöreitä päiviä vaan, autonasentaja Janne Kantanen Teboililta kertoo.

Vikoja löytyy joka lähtöön, mutta on myös muutamia vakiovikoja. - Suurin osa vioista johtuu pakasnesteestä, joka on liian mietoa, koska täällä on harvemmin näin kovaa pakkasta. Akkuvikoja on paljon, ei lähde aamulla käyntiin. Ja kun yöksi jhätetty käsijarru päälle, niin renkaat lukkiutuvat eivätkä aukene, Kantanen listaa.

Pakkasalttiita saattavat olla myös paljon elektroniikka sisältävät autot. Ainakaan uusimpia autoja ei kannata lähteä käynnistämään hinaamalla. - Moni lähtee hinaamaan, mutta se on suuri virhe, siinä voi mennä jakohihna, työnjohtaja Antti Helander kertoo.

Jos autotallia tai tolppapaikkaa ei ole ja perushuollot on tehty, voi aamulla vain toivoa parasta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 03.01.2003)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot