Mainos
Mainos

Paukkupakkaset jatkuivat uudenvuodenaattona

Paukkuva pakkanen on pitänyt maata ottessaan myös uudenvuodenaattona. Iltapäivällä pakkanen laski paikoin lähes 40 asteeseen. Kylmintä oli Oulun korkeudella. Iltakuudelta hyisintä oli Nurmeksessa ja Ylivieskassa, kummassakin 37 pakkasastetta.

Lämpötila painui ennätyksellisen alas monin paikoin jo viime yönä, jolloin eri puolilla maata mitattiin tämän talven korkeimpia pakkaslukemia. Erityisen hyytävää oli Oulun läänissä ja Lapin läänin eteläosissa, missä yllettiin paikoin jopa 40 miinusasteeseen. Talven epävirallinen pakkasennätys on nyt Sallan kirkonkylän hallussa, jossa noteerattiin viime yönä peräti 40,2 astetta. Muita liki 40-asteisia paikkakuntia olivat mm. Kuusamo, Kuhmo ja Taivalkoski.

Säässä ei ole odotettavissa suuria muutoksia vuoden ensimmäisenä päivänä. Ruotsista lähestyvät lumisateet saattavat tosin lauhduttaa säätä maan lounaisosissa, kertoi ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Inna Haapa.


(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme