Mainos
Mainos

Paukkuuko pakkanen vielä itsenäisyyspäivänä? Katso ennusteet

Itsenäisyyspäivää juhlitaan koko maassa talvisessa säässä. Etelässä sää lauhtuu viime päivien lukemista, pohjoisessa pakkanen on edelleen kireää. Etelärannikolla voi torstaina tulla paikoin runsaitakin lumikuuroja.

Tänään tiistaina ja huomenna keskiviikkona pakkanen on vielä kireää suuressa osassa maata. Maan etelä- ja keskiosassa on huomenna pakkasta 10-15 astetta, pohjoisessa 15-25 astetta. Ajokeli on paikoin huono tänään idässä lumisateen ja pöllyävän lumen takia.

Itsenäisyyspäiväksi sää lauhtuu etelässä, missä lämpötilat ovat -5 asteen molemmin puolin, rannikoilla on vain muutama pakkasaste. Maan keskiosassa lämpötilat ovat -10 asteen tienoilla, pohjoisessa -15…-20 asteessa. Kainuussa ja Koillismaalla lämpötilat voivat olla tätäkin kylmempiä selkeillä alueilla.

– Tämän hetken ennusteen mukaan lunta sataa itsenäisyyspäivän aikana etenkin etelärannikolla, missä lunta voi tulla 5-10 senttimetriä. Myös länsirannikolla ja muualla etelässä voi sataa ajoittain lunta, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Ajokeli voi muuttua torstaina huonoksi lauhtumisen takia maan etelä- ja keskiosassa.

MTV3:n sääsivustolta löytyvät muun muassa sadetutka, paikkakuntakohtaiset ennusteet sekä tie- ja merisäätiedot.

Katso itsenäisyyspäivään asti ulottuvat alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme