Mainos
Mainos

Paunio luopuisi terveydenhuollossa kuntakohtaisista jonoista

Eduskunnan oikeusasiamies Riitta-Leena Paunio toivoo täsmällisempää lainsäädäntöä terveydenhuollon peruspalvelujen laajuudesta ja tasosta.

Paunio arvelee myös, että kansalaisten perusoikeudet voitaisiin turvata paremmin järjestelmässä, jossa ei olisi kuntakohtaisia jonoja erikoissairaanhoitoon.

Kuntakohtaiset jonot eivät sinänsä ole lainvastaisia, jos perusturvaan kuuluvat palvelut turvattaisiin tasapuolisesti kaikille ja suuria eroavuuksia hoitoon pääsyssä ei syntyisi. Eriarvoisuus on Paunion mukaan kuitenkin kasvanut, kun lakisääteisiin palveluihin ei ole varattu riittävästi rahaa.

Paunion mielestä palvelut eivät ole perustuslain edellyttämällä tavalla riittäviä, jos potilas joutuu odottamaan jonossa jopa vuosia päästäkseen hoitoon.

Paunio puhui tänään hoitoon pääsyä ja jononhallintaa pohtivan työryhmän seminaarissa Helsingissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot