Mainos
Mainos

Paunio: Ruotsia käytettävä Ahvenanmaa-yhteyksissä

Valtion viranomaisten on käytettävä ruotsin kieltä ollessaan yhteydessä Ahvenanmaan viranomaisiin, muistuttaa oikeusasiamies Riitta-Leena Paunio.

Oikeusasiamiehen tarkastuksella Ahvenanmaalla kävi ilmi, että valtion viranomaiset eivät aina käytä ruotsia asioidessaan maakunnan kanssa, vaikka itsehallintolaki näin määrää.

Ongelmia on tuottanut myös se, että ruotsinkielisten käännösten viivästymisen takia Ahvenanmaan maakuntahallitukselle on jäänyt liian vähän aikaa kommentoida hallituksen esityksiä. Eräässä tapauksessa lausunnon antamiselle oli jäänyt aikaa vain viikko.

Myöskään kaikkia Ahvenanmaata koskevia EU:n valmisteluasiakirjoja ei ole aina käännetty ruotsiksi. Oikeusasiamiehen mukaan asiakirjojen kääntäminen on kuitenkin edellytys sille, että Ahvenanmaan viranomaiset voivat osallistua yhdenvertaisesti EU-asioiden valmisteluun.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot