Mainos
Mainos

Pauniosta uusi eduskunnan oikeusasiamies?

Eduskunnan perustuslakivaliokunta kannattaa yksimielisesti apulaisoikeusasiamies Riitta-Leena Paunion valintaa eduskunnan uudeksi oikeusasiamieheksi.

Oikeusasiamiehen tehtävään olivat ilmoittautuneet myös oikeustieteen maisteri ja valtiotieteen lisensiaatti Veli Autio, oikeustieteen tohtori Kaarina Buure-Hägglund, asianajaja ja varatuomari Heikki Leivonen sekä tutkija Liisa Mariapori.

Oikeusasiamies valvoo tuomioistuimien ja muiden viranomaisten, virkamiesten ja julkista tehtävää hoitavien henkilöiden sekä ylimmän poliittisen johdon toimien laillisuutta. Virastoon voivat tehdä kantelun kaikki kansalaiset. Tehtäviin kuuluu myös laitosten ja virastojen tarkastaminen.

Eduskunta valitsee nykyiselle oikeusasiamiehelle Lauri Lehtimajalle seuraajan 27. marraskuuta pidettävässä täysistunnossa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot