Mainos
Mainos

"Pedofiilien nettirekisteri tarpeen"

Suuri osa MTV:n nettikysymykseen vastanneista kannattaisi pedofiilien nettirekisterin perustamista. Yli 85 prosenttia kysymykseen vastanneista on sitä mieltä, että pedofiilit listaava nettirekisteri olisi tarpeellinen. Oikeusministeriön työryhmä pohtii, voisiko Suomessa ottaa käyttöön pedofiilien asuinpaikat paljastava rekisteri. Perjantaina asiasta kertoi Aamulehti.

Nimimerkki "eivät ikinä parane" on sitä mieltä, että jonkilainen turvatoimi olisi toivottavaa.

- Istuvat muutaman vuoden vankilassa, vapautuvat ja jatkavat sairasta toimintaansa. Pakkohan ihmisten on jotenkin suojauduttava, kun mikään yhteiskunnan toimi ei auta.

"TJ" nimimerkki kokee, että parempana vaihtoehtona julkiselle rekisterille olisi pidemmät vankeustuomiot.

- Julkisen rekisterin aiheuttama leimautuminen on omiaan vaikeuttamaan rangaistuksensa kärsineiden pedofiilien sopeutumista yhteiskuntaan ja sen pelisääntöihin. Jos pedofiilien katsotaan pääsevän liian vähällä, laitetaan ennemmin pidemmät vankeustuomiot kehiin.

Nimimerkki "Sanni B." uskoo kuitenkin, että riski viattomien joutumiseen listalle on liian suuri.

- Ehdottomasti ei. Miltä tuntuu sitten, kun joudut syyttömänä rekisteriin? Julkisia lynkkauksia tällä ei kaivata.

Kiihkeitä mielipiteitä suuntaan ja toiseen herättänyt kysymys keräsi viikonlopun aikana 2 546 vastausta.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot