Mainos
Mainos

Pedofiilien uhrit lähestyivät kirkkohallitusta

Kirkkohallitus on saanut viime aikoina yhteydenottoja kymmeniltä ihmisiltä, jotka kertovat joutuneensa seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi joko kirkon tai sen herätysliikkeiden sisällä.

Turun Sanomien mukaan tekijät eivät ole olleet pappeja, vaan seurakuntien muita työntekijöitä ja vapaaehtoistyötä tekeviä maallikkoja.

Toistakymmentä tapausta on viety poliisin tutkittavaksi. Valtaosa ilmoitetuista hyväksikäytöistä on 10-15 vuoden takaa.

Mikkelin piispa Seppo Häkkinen kertoo, että ilmoituksiin vaikuttavat taannoiset katolisen kirkon pedofiiliskandaalit ja Pietarsaaressa paljastunut hyväksikäyttövyyhti.

Häkkisen mielestä seurakuntien ja uskonnollisten yhteisöjen luonteessa ja toiminnassa saattaa kuitenkin olla piirteitä, jotka houkuttelevat puoleensa myös pedofiilejä.

- Ihmiset, joilla on taipumusta hyväksikäyttöön, hakeutuvat ehkä sellaisiin yhteisöihin, joiden toimintaan liittyy luottamuksellisuus ja läheisyys, Häkkinen sanoi Turun Sanomille.

Kirkkohallituksen perheasiain johtajan Martti Eskon mukaan yksistään vanhoillis-lestadiolaisen liikkeen sisältä on tiedossa 20-30 uhria ja useita epäiltyjä tekijöitä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme