Mainos
Mainos

Pekka Haavisto: Harkitsen kirkon jäsenyyttä, jos homopareja vihitään

MTV3 Uutisten presidenttitentissä vuorossa oli tänään vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto. Kirkkoon kuulumattomalta Haavistolta kysyttiin myös uskomisesta Jumalaan.

– Kyllä uskon, että on korkeampia voimia olemassa. Tämä on määrittelykysymys. Jos puhutaan aivan tarkasti tästä Raamatun ja kirkon määritelmästä, niin meillä on jokaisella siitä varmasti vähän omia käsityksiä.

Haavisto luonnehti itseään agnostikoksi. Hän sanoi, ettei ihminen ei voi aivan tarkasti tietää kaikkea maailmankaikkeuden rakenteista.

– Sillä tavalla sen määrittely, miten jumaluus toimii, niin olemme heikon inhimillisen tiedon varassa. Itse olen tutkija ja etsijä näissä hengen asioissa.

Haavisto elää rekisteröidyssä parisuhteessa ecuadorilaisen Nexar Antonio Floresin kanssa. Kirkkoon liittyminenkin tulisi tietyssä tilanteessa huomioon.

– Olisi tärkeää, että siviilipuolella tulisi tasa-arvoinen lainsäädäntö parisuhteessa. Mehän olemme rekisteröineet oman suhteemme. Minusta tämä avioliittolainsäädäntö pitäisi uusia tasa-arvoiseksi. Siinä vaiheessa, jos kirkko tällaisia pareja vihkii, niin olemme sanoneet, että silloin varmasti harkitsemme kirkon jäsenyyttä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme