Mainos
Mainos

Pekka Haavisto: Hyvä kakkonen

Vihreiden Pekka Haavisto selvisi presidentinvaalien toisella kierroksella hyväksi kakkoseksi.

Haaviston liberaalit ja vihreät arvot vetosivat erityisesti Etelä-Suomen äänestäjiin. Viime kevään eduskuntavaaleissa tappion kärsineet vihreät saivat balsamia haavoille, kun Haavisto keräsi presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella 18,8 prosentin ja toisella 37,4prosentin äänisaaliin. Luvut ovat pienpuolueelle merkittäviä.

Vaaleissa kuin vaaleissa syntyy tai synnytetään ilmiöitä. Vuoden 2012 presidentinvaaleissa ilmiöksi nousivat Haavisto ja hänen kannattajansa.

Avoimesti rekisteröidyssä parisuhteessa miehen kanssa elävä 53-vuotias Haavisto vetosi erityisesti naisiin ja nuoriin. Vaikka Haavisto onkin politiikassa pitkän tien kulkija ja konkari, osoittautui hän tuoreeksi vaihtoehdoksi myös monelle liikkuvalle äänestäjälle.

Haavistolle ei kuitenkaan löytynyt riittävästi tukea presidentinvaalit lopulta ratkaisseiden suurten ikäluokkien eikä seniorisuomalaisten joukoista.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot