Mainos
Mainos

Pekka Haavisto: Lipponen sähköistää vaalit

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto pitää Paavo Lipposen (sd.) asettumista ehdolle presidentinvaaleissa terästävänä elementtinä, mutta kaipaa joukkoon vielä naisehdokasta.

- Puolueet alkavat saada ehdokasasetteluaan valmiiksi, ja Lipponen vanhana konkarina tuo tähän peliin omat panoksensa. Pidän hyvänä asiana sitä, että mukaan tulee kokeneita ehdokkaita, Haavisto kommentoi MTV3 Uutisille.

Haavisto tuntee sekä Lipposen että kokoomusehdokas Sauli Niinistön Lipposen ensimmäisen hallituksen ajalta. Haavisto toimi kyseisessä hallituksessa ympäristö- ja kehitysyhteistyöministerinä.

- Molemmilla on omat vahvuusalueensa. Niinistöllä talousasiat ja Lipposella Eurooppa-asiat ovat olleet pitkään ykkösenä.

Kysymyksen omista mahdollisuuksistaan Haavisto kiertää muistuttamalla, että kisa on vasta alussa. Haavisto mainitsee edukseen vahvan kokemuksensa rauhantyöstä ja ympäristöprojekteista ympäri maailman. Hän uskoo, että nämä teemat nousevat presidenttikeskustelussa esille. Lisäksi vaaleissa tullaan Haaviston mukaan puhumaan Suomen tulevaisuudesta.

- Mikä on Suomen rooli maailmassa, millä me pärjäämme? Mikä meidän roolimme on taloudellisessa mielessä Euroopassa, Haavisto luettelee mahdollisia asiakysymyksiä.

Katso Matti Maunun juttu (11.8.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme