Mainos
Mainos

Pekka Pouta: Hyytävää huomenta

Sodankylän Vuotsossa mitattiin tänä aamuna kuuden jälkeen tämän talven kovimmat pakkaslukemat, 39,7 astetta. Eilen elohopea laski Vuotsossa 38,4 miinusasteeseen.  

Sää on tänään muuten poutainen ja etenkin maan pohjoisosassa selkeää. Pilvipeite ohenee ja alkaa rakoilla myös muualla maassa.

Pakkasta on etelä- ja länsirannikolla 5-10 astetta, maan etelä- ja keskiosan sisämaassa paikoin yli kymmenen astetta. Pohjoisessa pakkasta on Oulun seudulla 15-20 ja Lapissa 25-40 astetta.

– Hyytävää huomenta. Lapissa on tänään kireimmät pakkaset, mutta siellä voi olla 15 pakkasasteen alueellisia eroja, MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta sanoi Huomenta Suomen lähetyksessä.

Hänen mukaansa sää lauhtuu huomenna selvästi ja lumisateita voidaan odottaa miltei koko maahan. Lauhtuva sää voi vaikuttaa huomattavasti ajoliikenteeseen. Kylmintä on huomenna Itä-Lapissa, jossa pakkanen heikkenee 15 asteeseen. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme