Mainos
Mainos

Pekka Pouta: Kun kevät alkaa, se tulee vauhdilla

Tuoreen pitkän ajan sääennusteen mukaan Suomen keväästä ennustetaan vaihtelevaa ja hieman keskimääräistä sateisempaa.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n vuodenaikaennuste keväälle on muuttunut isossa mittakaavassa lähes päinvastaiseksi kuin edellinen vuodenaikaennuste kuukauden takaa.

– Uudessa ennusteessa kevät näyttää vaihtelevalta ja vähän keskimääräistä sateisemmalta. Olisimme länsivirtauksessa matalapaineiden reitillä, välillä sen kylmemmällä ja välillä sen lämpimämmällä puolella. Föhn-tyyppinen lämmin sää on tässä tilanteessa hyvin mahdollinen, sanoo MTV3:n meteorologi Pekka Pouta.

Keskipitkän ajan sääennusteet näyttävät erittäin kylmän sään jatkuvan vielä ainakin tämän viikon.

– Pelkkä paluu normaaliin saa sään tuntumaan keväiseltä. Mitä pidempään arktinen ilma pysyy Suomen yllä, sitä isommalta paluu normaaliin tuntuu. Siksi uskon, että tänä vuonna kun kevät alkaa, se tulee vauhdilla, sanoo Pekka Pouta.

Huhti-kesäkuun pitkän aikavälin ennusteen on laatinut Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskus ECMWF. Pitkän aikavälin ennusteet ovat vielä kokeiluasteella.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme