Mainos
Mainos

Pekka Puska nousemassa uuden terveyslaitoksen johtoon

Kansanterveyslaitoksen pääjohtaja, professori Pekka Puska on STT:n tietojen mukaan nousemassa uuden Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtajaksi. Valtioneuvosto päättää asiasta torstaisessa yleisistunnossaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos syntyy ensi vuoden alussa, kun Kansanterveyslaitos ja Stakes yhdistyvät. Uuden laitoksen sijaintipaikka on Helsinki, mutta sillä on yksiköt myös Jyväskylässä, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella, Turussa ja Vaasassa. Pääkaupunkiseudulta aiotaan siirtää sata henkilötyövuotta paikallisyksikköihin vuoteen 2015 mennessä.

Puska, 62, on toiminut Kansanterveyslaitoksen pääjohtajana viisi vuotta. Sitä ennen hän ehti olla laitoksen määräaikainen pääjohtaja muutaman kuukauden ajan talvella 2000-2001.

Puska on tällä hetkellä myös Maailman Sydänjärjestön puheenjohtaja. Kaksi vuotta sitten Puska oli Suomen ehdokas WHO:n pääjohtajaksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme