Mainos
Mainos

Pekka Puskasta Kansanterveyslaitoksen pääjohtaja

Lääketieteen ja kirurgian tohtori Pekka Puska on nimitetty Kansanterveyslaitoksen (KTL) pääjohtajan virkaan 1. joulukuuta lähtien.

Puska seuraa tehtävässä eläkkeelle siirtyvää Jussi Huttusta.

Puska työskentelee parhaillaan Maailman terveysjärjestön WHO:n kroonisten tautien ehkäisyn ja terveyden edistämisen osaston johtajana Genevessä. Kansanterveyslaitoksen tutkimusprofessorina ja osastonjohtajana hän on toiminut vuodesta 1977 alkaen ja KTL:n määräaikaisena johtajana 2000-2001.

Puskalla katsottiin olevan pitkä kokemus KTL:n keskeisistä tehtävistä, joihin kuuluvat mm. tutkimustyö väestön terveyden edistämiseksi sekä sairauksien yleisyyden ja syiden selvittäminen.

Puska toimi niin ikään päätutkijana sydän- ja verisuonisairauksien ehkäisyä tutkivassa Pohjois-Karjala-projektissa 28 vuoden ajan. Hänellä on laaja julkaisutuotanto kansanterveyden, epidemiologian ja terveyden edistämisen alalta. Kansanedustajana Pekka Puska toimi vuosina 1987-1991.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme