Mainos
Mainos

Pekka Sauri: Keskustelu Niinistön nuorisoehdotuksista hakuteillä

Mielenterveyden keskusliiton puheenjohtaja Pekka Sauri tasoittelee kiistelyä presidentti Sauli Niinistön kampanjasta nuorten syrjäytymistä vastaan.

Saurin mielestä keskustelu "Ihan tavallisia asioita” -suosituksista uhkaa karata täysin hakoteille. Presidentin työryhmätyön tuloksena listattiin joukko arkisia keinoja, joilla nuorten arjesta voisi tehdä parempaa ja syrjäytymistä ehkäistä.

Avausta on eri foorumeilla arvosteltu ja irvistelty keskittymisestä pelkästään yksilön vastuuseen ja yhteiskunnan rakenteellisten ongelmien ohittamisesta.

- Kritiikkiin on varmasti perusteitakin, mutta tämä mustavalkoinen nokittelu ei auta syrjäytyneitä hiventäkään, Sauri kommentoi tiedotteessaan sunnuntaina.

Saurin mukaan vaarana on, että tärkeä aihe lukkiutuu hedelmättömään vastakkainasetteluun yksilön ja yhteiskunnan vastuiden ja velvollisuuksien välillä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme