Mainos
Mainos

Pekka Sauri: Poliitikkojen puheet horjuttavat mielenterveyttä

Poliitikkojen käyttämän kielen vaikeaselkoisuus saattaa horjuttaa kansalaisten mielenterveyttä. Tätä mieltä on Mielenterveyden keskusliiton puheenjohtaja Pekka Sauri.

Saurin mielestä poliittisen puheen keskeinen ongelma on päämäärien hautautuminen välineiden alle. Hänen mukaansa euroalueen kriisi on esimerkki tästä.

– Jatkuva uutisointi euroalueen ja sitä myötä maailmantalouden luhistumisesta ja poliittisen keskustelun keskittyminen välineisiin päämäärien sijasta ei tue kansalaisten mielenterveyttä, vaan on omiaan horjuttamaan sitä, Sauri sanoi Kuusamon Mielenterveyden Tuki ry:n 35-vuotisjuhlassa.

Saurin mielestä poliitikot puhuvat entistä vaikeammin ymmärrettävää kieltä. Käytössä on useille ihmisille tuntemattomia termejä vakausmekanismeineen ja eurobondeineen.

– Masennukseen liittyy tyypillisesti motivaation ja tulevaisuudenuskon murtuminen. Jos yhteiskunnan iso kuva on poliitikoilta hukassa, on yksilönkin työläs hahmottaa oman elämänsä tiekarttaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme