Mainos
Mainos

Pekka Visuri ei usko Venäjän uhkaan

Pekka Visuri Maanpuolustuskorkeakoulusta sanoo, että Venäjän sotilaallinen uhkakuva on syntynyt virhetulkinnoista.

Turvallisuuspolitiikan asiantuntijan mielestä Venäjän sotilaallista uhkaa on liioiteltu viime aikoina Suomessa.

Maanpuolustuskorkeakoulun dosentti Pekka Visuri sanoo Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisessa, ettei Suomen lähialueilla ole käynnissä varusteluaaltoa.

Visurin mielestä käsitys Venäjän sotilaallisesta uhkasta on syntynyt irrallisista tiedoista tehdyistä virhetulkinnoista.

Visurin mukaan tuoreiden kansainvälisten varustelu- ja budjettitietojen mukaan Venäjän armeijan painopiste on etelässä, Suomen rajalla on vain kaksi prikaatia. Visuri arvioi, ettei Venäjän sotilasbudjetin kasvattamisella aiota aloittaa uutta varustelukilpaa, vaan asevoimia "normalisoidaan" viime vuosien rappion jäljiltä.

Venäjän sotilasbudjetti on noin kahdeskymmenesosa Yhdysvaltain varustelukuluista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot