Mainos
Mainos

Pekkarinen ärähti takaisin Vapaavuorelle

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) tyrmää asuntoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) esittämän kritiikin.

Pekkarinen kehottaa tuoreessa lausunnossaan Vapaavuorta perehtymään tarkemmin kaavoituskeskusteluihin liittyviin sanomisiinsa.

Hän kertoo pitävänsä periaatteessa oikeana kaupungin ja maakunnan edustajien yksimielistä kantaa siitä, ettei kaikkia kaupan yksiköitä ole syytä tunkea kaupungin ydinkeskustaan. Pekkarisen mukaan terveen kaupunkirakenteen ja tasapainoisemman ilmasto- ja energialinjauksen näkökulmalta suuremman erikoistavarakaupan ja kauppakeskusten paikka on mieluummin kaupunkien kehä- tai reuna-alueilla.

Hän painottaa, että totesi selvästi Pieksämäen kaupungin kutsusta tekemällään vierailulla kaupan kaavoitukseen liittyvien asioiden kuuluvan ministeri Vapaavuorelle. Pekkarinen kertoo suhtautuvansa varauksellisesti Pieksämäen kaavahankkeen mitoitukseen. Hän on luvannut perehtyä asiaan tarkemmin, mikäli työ- ja elinkeinoministeriö antaa maakuntakaavasta lausunnon.

- En ole kertaakaan ollut yhteydessä kauppakeskusten kaavoitus- tai rakennushankkeissa yhteenkään kuntaan tai kaupunkiin eikä kukaan ole minulta sellaista pyytänyt. Oma henkilökohtainen kantani näissä asioissa ei ole muuttunut matkan varrella eikä muutu!

Vapaavuori on syyttänyt Pekkarista hallitusohjelmaa vastustavista lausunnoistaan kaupan kaavoitukseen liittyvissä asioissa. Vapaavuoren mukaan Pekkarinen ajaa kaupan suuryksikköjen rakentamista kaupunkien keskustojen ulkopuolelle, mikä Vapaavuoren mielestä on sekä voimassaolevan lainsäädännön että kansallisen ilmasto- ja energiastrategian vastaista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme