Mainos
Mainos

Pekkarinen elvyttäisi yrityksiä erilaisin keinoin

Ministeri haluaa muun muassa, että työnantajamaksujen alennus otetaan käyttöön viimeistään ensi vuonna ehdotettua huomattavasti laajemmalla alueella.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen perää uusia elvytyskeinoja vaikeimpien seutukuntien ja globalisaatiokisassa heikosti pärjäävien toimialojen avuksi.

- Sekä alueiden että yritysten kannalta käypäinen keino on välillisten maksujen tai verojen alennus. Nyt en puhu henkilöverotuksesta, vaan yritystä rasittavista erilaisista maksuista ja veroista, Pekkarinen sanoo Kaleva-lehden haastattelussa.

Ministeri haluaa myös, että työnantajamaksujen alennus otetaan käyttöön viimeistään ensi vuonna ehdotettua huomattavasti laajemmalla alueella. Valtiosihteeri Raimo Sailas on esittänyt alennusta Itä-Lappiin, Kainuuseen, Tornionlaaksoon ja Pohjois-Karjalaan.

Lisäksi Pekkarinen katsoo, että heikoimmin menestyviä toimialoja pitää tukea erityisellä teknologiavähennyksellä. Vastaavanlainen vähennys on käytössä useimmissa OECD-maissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme