Mainos
Mainos

Pekkarinen epäilee porvariyhteistyötä presidentinvaaleissa

Pekkarinen uskoo, että vuoden 2012 presidentinvaaleissa keskusta ja kokoomus lähtisivät toisella kierroksella eri ehdokkailla liikkeelle.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) mielestä oikeiston yhteistyötä seuraavissa presidentinvaaleissa voi haitata se, ettei SDP:n ehdokas pääsisi toiselle kierrokselle.

Pekkarinen uskoo, että vuoden 2012 presidentinvaaleissa puolueet lähtevät eri ehdokkailla liikkeelle. Hän pitää mahdollisena, että ensimmäisen kierroksen jälkeen kokoomus ja keskusta tekisivät kuitenkin jälleen yhteistyötä voittaneen porvarillisen ehdokkaan puolesta.

- Se edellyttää tietysti sitä, että toisella kierroksella ovat mukana vasemmiston ja porvariston ehdokkaat. Ei ole ollenkaan mahdotonta, että toisella kierroksella olisi näillä näkymin kaksi porvariehdokasta, Pekkarinen sanoo Ilta-Sanomille.

Pekkarinen ei halua vetää johtopäätöksiä SDP:n suosiosta, vaikka puolueen kannatus oli kannatusarvioissa ollut laskusuunnassa kevään eduskuntavaalien jälkeen.

- Minusta olisi yllättävää, jos SDP olisi alle 20 prosentin puolue seuraavien vaalien alla, Pekkarinen sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme