Mainos
Mainos

Pekkarinen: Finnairin harkintakyky petti

Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Mauri Pekkarinen (kesk.) näkee, että Finnairin hallituksen harkintakyky petti sitouttamispäätöksessä.

Pekkarisen mielestä Finnairin hallitus rikkoi hyvää hallintotapaa palkitessaan johtoporrasta sitoutumisesta samaan aikaan kun muiden etuja leikattiin.

- Katsoiko hallitus, että riski johdon lähdöstä on niin suuri, että hyvä hallintotapa kannatti uhrata, Pekkarinen pohdiskeli epäileväisenä STT:n puhelinhaastattelussa.

Harkintakyky petti myös siinä, että Finnairin hallitus ei kertonut valtionohjauksesta vastaavalle ministerille Jyri Häkämiehelle (kok.) päätöksestään. Näin kertoi valtion omistajaohjausyksikön johtaja ja Finnairin hallituksen jäsen Pekka Timonen Helsingin Sanomissa tänään.

- En oikein usko tähän nyt. Kun kysymys on hallintotavan pelisääntöjen ilmiselvästä rikkomisesta, pitäisi kertoa keskeiselle omistajalle, Pekkarinen summasi.

Talousvaliokunta tulee ilmeisesti kuulemaan asiaan liittyviä henkilöitä saadakseen lisätietoa päätöksestä ja siitä tiedottamisesta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme