Mainos
Mainos

Pekkarinen: Hallituksessa ristiriitoja

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Mauri Pekkarinen syyttää hallitusta linjattomasta esiintymisestä.

Hänen mielestään ministerit toteuttavat eduskunnassa kovaa kansaa jakavaa politiikkaa, mutta puhuvat talon ulkopuolella täysin muuta.

Uuraisilla tänään puhunut Pekkarinen korosti hallituspuolueiden edustajien äänestäneen perjantaina kuntatyönantajan kansaneläkemaksun alentamista vastaan, kun keskustan esitystä käsiteltiin täysistunnossa.

Pekkarinen muistutti, että jo seuraavana päivänä kunta- ja alueministeri Martti Korhonen (vas.) vaati kela-maksun alentamisen ulottamista koskemaan myös kuntatyönantajia.

Keskustan polttonesteiden verotuksen alentamista koskevassa välikysymyskeskustelussa valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.) puolestaan vakuutti hallituksen linjan olevan, ettei kevennystä tule.

-Yksi päivä tästä ja vihreät esiintyvät keskustan vaatimusten suuntaisesti, mutta aivan eri linjalla kuin Niinistö, Pekkarinen sanoi.

Hän arvioi, että pääministeri Paavo Lipposen (sd.) ja ministeri Niinistön ajautuminen julkiseen sanaharkkaan verotuksen linjasta näyttää tarjoavan rajattomia irtiottomahdollisuuksia myös muille hallitusryhmille.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme