Mainos
Mainos

Pekkarinen huolissaan minkkikaupasta

Ruotsissa on vireillä lakiesitys, jonka mukaan minkeille pitäisi rakentaa uimisaltaat.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen on vedonnut tänään Ruotsin talousministeriin Thomas Östrosiin, että Suomen ja Ruotsin välinen turkiskauppa voisi jatkua.

Pekkarinen on huolissaan Ruotsissa vireillä olevasta lakiesityksestä, jonka mukaan minkeille pitäisi rakentaa uima-altaat. Tämän Pekkarinen arvioi tulevan niin kalliiksi, että tuotanto on käytännössä vaarassa.

Ruotsin laki haittaisi ja vääristäisi EU:n sisämarkkinakauppaa, Pekkarinen moittii. Hänen mukaansa todellinen uhka on turkistarhauksen siirtyminen maihin, joissa eläinsuojelun korkeaa tasoa ei ole turvattu.

Kansanedustaja Heidi Hautala arvostelee puolestaan Pekkarisen sekaantumista Ruotsin pyrkimyksiin parantaa eläinsuojelulakejaan.

Hautalan mukaan myös Suomen on parasta varautua eläinsuojelumääräysten kehittymiseen eikä sabotoida Ruotsin aikeita. Hän muistuttaa, että on mahdotonta esiintyä edistyneenä maana, jos itse estää muiden maiden toimia eläinsuojelussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme