Mainos
Mainos

Pekkarinen: Hyvinvointiyhteiskunnasta syksyn linjakysymys

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Mauri Pekkarisen mielestä budjettiesityksestä on vaikea löytää ensimmäistäkään tointa, jolla hillittäisiin sosiaalisen ja alueellisen eriarvoisuuden kasvua.

Hänen mukaansa hyvinvointiyhteiskunta ja sen puolustaminen ovatkin nousemassa tulevan syksyn suuriksi poliittisiksi kysymyksiksi.
-Huolimatta siitä, että kansantulon kakku kasvaa ennätysvauhtia ja ennätyksellisen pitkään, budjettiluonnos ei paikkaa niitä aukkoja, joita hyvinvointiyhteiskuntaan on syntynyt ja synnytetty. Pekkarinen huomauttaa, että Suomi käyttää kaikista Euroopan maista kaikkein vähiten varoja alueellisten erojen tasaamiseen asukasta kohden.

-Esimerkiksi Lipposen hallituksen lapsilisiin ja lasten päivähoitoon tekemiä noin 1,5 miljardin markan leikkauksia ei pureta pennilläkään. Noin 400000 eläkeläisen kansaneläkkeen pohjaosan supistuminen nollaa kohden jatkuu, Pekkarinen toteaa.

Hallituksen veronkevennysten määrä on hänen mielestään riittävä, mutta sen kohdentamista pieni- ja keskituloisten sekä työllisyyden hyväksi tulisi parantaa selvästi. Pekkarinen toteaa, että myös budjettimenoja on tarvittaessa uskallettava lisätä, vaikkapa velanmaksuvauhtia hivenen hidastaen.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme