Mainos
Mainos

Pekkarinen ja Åkerholm ehdolle Suomen Pankkiin

Eduskunnan pankkivaltuusto esittää Mauri Pekkarista ja Johnny Åkerholmia Suomen Pankin johtokunnan uusiksi jäseniksi. Esitys oli odotetun mukainen.

Pekkarinen on keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja Johnny Åkerholm valtiovarainministeriön alivaltiosihteeri. Valtuusto äänesti molemmista ehdokkaista. Ensin vastakkain olivat Åkerholm ja rehtori Marianne Stenius, jolloin Åkerholm valittiin äänin 4 - 3. Toisessa äänestyksessä vastakkain olivat Pekkarinen ja Stenius, jolloin Pekkarinen voitti äänin 4 - 3.

Esitys Pekkarisen ja Åkerholmin valitsemisesta etenee seuraavaksi hallitukselle. Hallituksen esitys valtuutetuista päätyy presidentin esittelyyn mahdollisesti jo 22. päivä tätä kuuta. Hallitus voi halutessaan muuttaa sekä pankkivaltuutettujen nimet että lukumäärän. Pankkivaltuuston varapuheenjohtaja Virpa Puisto ei kuitenkaan usko, että ainakaan määrä tulee muuttumaan. Lopullisen päätöksen uusista johtajista tekee tasavallan presidentti.

Äänestykseen päädyttiin, kun vasemmiston pankkivaltuutetut ehdottivat johtokuntaan Steniusta, joka on ruotsinkielisen kauppakorkeakoulun rehtori. Varsinkin Antero Kekkonen ja Kari Uotila puolsivat Steniusta paitsi tämän asiantuntemuksen vuoksi, myös tasa-arvoperusteen vuoksi. Pekkarista ja Åkerholmia äänestivät Ben Zyskowicz, Martti Tiuri, Olavi Ala-Nissilä ja Anneli Jäätteenmäki.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme