Mainos
Mainos

Pekkarinen: Jopa 100 000 uutta työtöntä

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) pitää aitona uhkana, että maahan tulee 100 000 uutta työtöntä vuoden sisällä. Hän arvioi Suomella olevan vielä tänä ja ensi vuonna varaa merkittäväänkin lisäelvytykseen.

Elvytyksen kärki olisi nyt suunnattava julkisten hankintojen aikaistamiseen erityisesti sellaisille toimialoille, joilla tilauskannat ja työllisyys ovat romahtaneet.

- Telakka- ja laivanrakennus, eräät koneteollisuuden alat, sahateollisuus ja sen jatkeena tuote- ja rakennusala, monet infrastruktuurihankkeet sekä energiasektori ovat esimerkkejä aloista, joihin Suomi voi kohdistaa omin toimin perusteltua kysyntää juuri silloin, kun maailmanmarkkinat eivät vedä, Pekkarinen luetteli Saarijärvellä.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen (kesk.) puolestaan ennustaa, että edessä on ainakin neljän vuoden taantuma. Hän kehottaa Verkkoapilan haastattelussa suomalaisia varautumaan tulevina vuosina veronkiristyksiin ja menoleikkauksiin, vaikka tässä vaiheessa niihin ei vielä ole syytä ryhtyä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme