Mainos
Mainos

Pekkarinen: Kuntien ei tarvitse tuottaa itse kaikkia palveluita

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen mukaan ei ole järkevää, että kunta tuottaa itse kaikki palvelut.

Esimerkiksi hoito- ja hoiva-aloilla, kunnallistekniikassa ja kulttuurissa kunnan rinnalla voisi ministerin mukaan olla yksityisiä palvelujen tarjoajia.

-Työvoimavaltaisen palveluyrittäjyyden kehittäminen on nostettava seudullisen ja kunnallisen elinkeinopolitiikan yhdeksi painopisteeksi, Pekkarinen sanoi tänään Helsingissä.

Pekkarinen huomautti myös, että hallituin askelin olisi saatava syntymään kilpailua näiden palvelujen tarjontaan. Samalla seudulla julkisten palvelujen tuottajia pitäisi tehokkaan kilpailun vuoksi olla tarjolla useampia kuin yksi. Koko seudun palveluiden tuottajina voisivat kilpailla yksi tai useampi seudun kunta, kuntayhtymä ja yksityiset yritykset.

Hallitusohjelmassa on linjattu tavoitteeksi 50 seudullisen yrityspalvelupisteen perustaminen vuoteen 2007 mennessä. Pekkarinen muistutti, että tärkein lähtökohta seudullisten yrityspalvelujen toiminnan kehittämisessä on asiakkaiden odotusten ja tarpeiden huomioon ottaminen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot