Mainos
Mainos

Pekkarinen moninkertaistaisi uusiutuvan energian tuet

Lisätukien päävaihtoehtoina ovat suorat investointituet tai erilaiset uusiutuvan energian käyttövelvoitteet.

Työ- ja elinkeinoministeriö valmistelee parhaillaan ehdotuksia siitä, miten Suomi voisi tukea uusiutuvaa energiatuotantoa. Elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) mukaan julkinen tuki on moninkertaistettava lähivuosina.

Nykytuet eivät riitä kasvattamaan tuotantoa siinä määrin, mitä EU:n tuoreet velvoitteet edellyttävät. Lisätukien päävaihtoehtoina ovat suorat investointituet nykyiseen tapaan tai erilaiset uusiutuvan energian käyttövelvoitteet.

- Eniten tukea uusiutuvan energian lisäämiseksi tarvitsee tuulienergia, sitten puu- ja peltoenergia. Vesienergian tuottamiseen ei tarvittaisi minkäänlaisia julkisia tukimuotoja, Pekkarinen arvioi Kangasalla.

Valtio tukee nyt vuosittain energiainvestointeja 25-30 miljoonalla ja energiatutkimusta ja -kehittämistä 10-20 miljoonalla eurolla. Valtaosa molemmista tuista käytetään uusiutuvaan energiatuotantoon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme