Mainos
Mainos

Pekkarinen odotti nopeampaa Emu-keskustelua

Hallituksen asettamaa Emu-työryhmää vetänyt johtaja Jukka Pekkarinen Palkansaajien tutkimuslaitoksesta odotti Emu-keskustelulta nopeampaa etenemistä.

Pekkarinen sanoo tänään Lalli-lehdessä julkaistussa haastattelussa, että asioiden erittely ei ole kesän aikana juuri edennyt. Hänen mielestään edessä on kuuma syksy, koska moni kysymys odottaa vielä vastaustaan.

Pekkarisen mielestä Suomen jääminen ensi vaiheessa Emun ulkopuolelle Ruotsin tapaan ei olisi katastarofi. Jos asiat Ruotsissa alkaisivat mennä huonosti, vaikeudet heijastuisivat silloin kuitenkin Suomeenkin ja Suomessa olisi noudatettava vielä Emu-olojakin tiukempaa talouspoliittista otetta.

Emun toteutuminen todennäköistä

Pekkarinen arvioi, että Emu toteutuu 75 prosentin todennäköisyydellä. Hän ei pidä Emun lykkäämistä realistisena vaihtoehtona, vaan arvelee lykkäämisen merkitsevän helposti koko hankkeen raukeamista.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme