Mainos
Mainos

Pekkarinen perää lisäalennusta pääomaveroon

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen mielestä pääomaveroa pitäisi laskea enemmän kuin yksi prosenttiyksikkö. Väli-Suomen sanomalehtien haastattelema Pekkarinen ei kuitenkaan sano, kuinka suuri kevennyksen pitäisi olla.

-Mutta ehdottomasti parempi olisi jos kevennys olisi enemmän kuin yksi prosenttiyksikkö. Yhden prosenttiyksikön alennus kun ei paljon auta, Pekkarinen linjaa.

Pekkarinen korostaa, että hallituksen yritysverouudistus tulee olemaan pakettiratkaisu.

-En voi kuvitellakaan, että keskusta olisi mukana osinkoveroratkaisuissa, jos yhteisö- ja pääomaverokantaa ei samalla tarkisteta, hän sanoo.

Pekkarisen mielestä yhteisö- ja pääomaveron alentaminen on osinkoverotuksen muutosta tärkeämpää.

-Suomalaisten yritysten kilpailukyvyn kannalta tärkeintä on se, miten itse yrityksiä verotetaan eikä se, miten niiden osakkaita verotetaan, linjaa Pekkarinen.

Pekkarinen on hallituksessa ajanut pienten työvaltaisten yritysten arvonlisäveron alarajan muuttamista liukuvaksi ja käytännön aloittamista ensi vuoden alusta. Hallitus sopi arvonlisäveromuutoksen käynnistämisestä ensi vuoden alusta eilen julkistamassaan lisäbudjetissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme