Mainos
Mainos

Pekkarinen pidentäisi työuria lailla

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen ehdottaa lainsäädäntöä työurien jatkamisen varmistamiseksi. Pekkarinen toteaa sanomalehti Keskisuomalaisessa, että työurien jatkamisen varmistamiseksi kaivataan valtakunnallisia linjauksia.

– Siihen tarvitaan varmaan myös lainsäädäntöä. Näillä säädösratkaisuilla voidaan varmistaa myös työn ja perheen yhteensovittaminen nykyistä paremmin.

Pekkarisen ehdotus poikkeaa täysin työnantajien keskusliiton EK:n näkemyksistä. EK:n mukaan työurien jatkamiseksi ei tarvita lakeja eikä työehtosopimuksia, vaan asia voitaisiin hoitaa paikallisena sopimisena yrityksissä.

Pekkarinen kuitenkin katsoo, ettei paikallinen sopiminen riitä varmistamaan työvoiman riittävyyttä.

– Nyt tarvitaan toimia, joilla aikaistetaan koulusta työelämään menemistä, parannetaan työssäjaksamista sekä poistetaan työn ja perheen yhteensovittamisen tiellä olevia ongelmia. Siihen tarvitaan kyllä lainsäädäntöä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot